sobota 11. února 2017

Cizrna na paprice

Inspirovala jsem se z blogu Marušky , určitě se k ní podívejte, má super recepty. :)

Ingredience na dvě větší porce:
200 g cizrny (za syrova)
80 g žampionů
2 ks jarní cibulky
1 ks cibuli
20 g kokosu
sladká a pálivá paprika
sůl
pepř
olej
lahůdkové droždí




Postup:
Cizrnu si přes noc namočíme a druhý den uvaříme, propláchlou v čistě vodě. 
Když se nám cizrna uvaří, scedíme ji, ale trochu vody z cizrny si necháme. Do hrnce v kterém jsme dělali cirznu si dáme olej a osmahneme na kolečka nakrájenou jarní cibulku společně s cibulí a žampiony. Zasypeme sladkou a pálivou paprikou. Poté přidáme cizrnu s trouchou zbylé vody a necháme chvíli znovu povařit. Mezi tím si připravíme do mixéru 20 g kokosu s 1,5 hrnku vody a mixujeme než nám vznikne kokosové mléko. Vzniklé kokosové mléko nalijeme k cizrně a znovu povaříme. Abychom nemuseli omáčku zahušťovat, odebereme cca 4 naběračky s cizrnou umixujeme a vrátíme zpět. Pokud se Vám konzistence pořád nebude zamlouvat, umixujte další naběračku. Nakonec dochutíme, solí, pepřem a droždím. Podávat můžete s čímkoliv, co Vás napadne. :) 


Za sebe mohu říct, že tj něco naprosto dokonalého.

Žádné komentáře:

Okomentovat